Verborgen parel in Friesland

November-December 2021 – Woonmagazine 1001 Woontrends: nr. 4
Geschreven door: Monique van de Pauw

Dit roodgeverfde houten huisje heeft misschien een Scandinavische look en feel, maar het staat op een historisch land in Nederland: dit prachtige gebouw uit 1935 was vroeger de kleinste kerk van het land. Die dagen zijn allang voorbij. De banken en preekstoel maakten plaats voor een stoer interieur gericht op comfortabel kort (of lang) verblijf.
Gasten die verlangen naar rust, ruimte en natuur vinden dat allemaal en meer. Welkom bij deze verborgen schuilplaats!

Overnachten in de geest van Rinny Siemonsma

Woensdag 15 sept. 2021 Steenwijker courant – Bijna Zweeds aanvoelend Westerkerkje is bijna dagelijks volgeboekt.

Het rode kleine kerkje aan de Westvierdeparten in Steggerda was jarenlang het kleinste houten kerkje van Nederland. Tegenwoordig heeft het de naam ‘Westerkerkje’ en kunnen er vier mensen overnachten. En daar is veel interesse voor, zo zegt eigenaar Holke Looijenga uit Steenwijk.

Klik hier om het hele artikel uit de Steenwijker Courant te lezen

Het Westerkerkje: Waarom je er echt een keer wilt overnachten.

reistop5.com – Over een schitterende weg met aan weerszijden hoge bomen rijd ik richting mijn bestemming. De route van Schiermonnikoog naar Steggerda was al prachtig, maar hier beland ik helemaal in een andere wereld. In de verte zie ik rookpluimen boven het rode Westerkerkje uit komen. Daar moet ik zijn.

Lees het hele artikel van Heidi Schilperoord door op onderstaande link te klikken.

> reistop5.com / Artikel Heidi Schilperoord over het Westerkerkje

Wonen Plus Magazine

21 januari 2020 – Wonen Plus Magazine – Regelmatig krijgen de eigenaren Holke Looijenga en Ellinor Hellemans aanloop van nieuwsgierige fietsers en wandelaars. “Mag ik eens binnenkijken? Ik heb hier vroeger op de zondagsschool gezeten?” In deze bijlage zetten Holke en Ellinor de deur wijd open voor nieuwsgierige blikken.

Onderstaand het hele artikel:

Wakker worden in het Westerkerkje

6 feb – 4 maart – ZIN Tijdschrift, nummer 3 – Op een vrijdagmiddag rijden we over een weg met prachtige oude bomen in Steggerda als ik haar opeens zie: Het Westerkerkje. Hier zullen we dit weekend logeren. Wat karakteristiek! Ik hou van kleur, dus ben er meteen weg van. Binnen worden we verrast door de ruimte én door een bos bloemen plus flesje wijn. Het is er al heerlijk warm; ik zie ouderwetse, gietijzeren radiatoren. De sfeer is fijn en bijzonder. Het valt me op ….

Onderstaand het hele artikel van Git Zwetsloot:

Wij staan in Het ontprikkeldieet

Hoe houd je je staande in een bomvolle wereld?
Josine van Boxmeer schreef "Het ontprikkeldieet" voor mensen die de prikkels, keuzes en druk van het dagelijks leven even achter zich willen laten en hoe jij je staande houd tussen al deze overvloed.
Het boek beschrijft het recept voor een goede nachtrust, voor vaker wat stilte en een digitale detox. Het leert je mediteren, het laat je een potje lanterfanten, het helpt je piekeren uit je leven te verbannen, en nog veel meer.

In het begin van dit jaar werden wij benaderd door Josine voor een vermelding van onze locatie. Trots zijn wij natuurlijk enthousiast ingegaan op haar verzoek.
Sinds eind mei is het boek verschenen en te koop bij de boekwinkels in Nederland.

Meer informatie: www.hetontprikkeldieet.com